Lumea este mai frumoasă fără ochelari

Ce minunat e să poți vedea, ce cadou de neprețuit ne-a dat Dumnezeu! Putem afirma acest lucru cu atâta bucurie, imaginați-vă pentru o clipă ce simte un orb. Cine ar putea să îi descrie în detalii cum e colorată o floare sau cum arată un fluture pestriț? Nu suntem în stare uneori nici dacă avem imaginație de artist să descriem frumusețea naturii pe care ne-a lăsat-o Creatorul să ne bucurăm de ea.SAMSUNG DIGITAL CAMERA Cred că fiecare ne dăm seama de importanța vederii și suntem interesați să ne menţinem vederea într-o stare ideală, iar în cazul în care avem probleme, dorim să facem ceva pentru a o restabili.

În cadrul seriei de lecții medicale „Viața fără ochelari” încercă să ajutăm persoanele să capete mai multe cunoștințe  practice despre cum să își mențină și să își restabilească  vederea. După cum am mai menționat, un factor foarte important este circulația sangvină în zona ochilor. Un alt lucru la fel de vital este și antrenarea mușchilor care mișcă ochiul. În mod special avem nevoie să temperanță în lucru, e nevoie de lucru fizic activ la aer curat căci ochii se relaxează și sunt puși la lucru o parte din mușchii ochiului, dar și de lucru intelectual unde ochii sunt mai solicitați și în acest mod sunt puși la lucru ceilalți mușchi ai ochiului care au fost relaxați.
         După cum vedem nu trebuie să suprasolicităm ochii ocupându-ne cu unul și același lucru, în caz contrar apar probleme de vedere în conformitate cu stilul de viață pe care îl ducem. Pentru acest aspect, pe lângă masajul facial care îmbunătățește circulația sangvină, noi mai adăugăm de astă dată și exercițiile liniare pentru antranamentul mușchilor ochilor. Mușchii devin mai puternici prin întrebuinșare deaceea e foarte important să facem exerciții pentru ochi. după care ochii trebuie să se relaxeze în întuneric total, pentru aceasta acoperim ochii cu mâinile fără să presăm asupra lor.
         Ceea ce nu folosim-pierdem. Nu piedeți vederea- puneți-vă mușchiilor în mișcare pentru ai menține. Fiți sănătoși!