Viaţa fără ochelari

În cadrul ultimei noastre întâlniri din această vară, am discutat despre un fact neglijat și anume că vederea noastră slăbește sau o pierdem, nu neapărat din cauza că avem probleme cu ochii ci o pierdem datorită factorilor indirecți care o afectează. Acești factori sunt de obicei bolile care le căpătăm ca rezultat al unui mod de viață nesănătos: hipertensiune arterială, diabet zaharat, deshidratarea, migrenele, depresia…

IMG_0029

         La nivel mondial prima cauză de orbire în masă la momentul actual este datorită diabetului zaharat. Principalii factori care duc la apariția bolii sunt: consumul exagerat de grăsimi animaliere, creșterea masei corporale în exces, consumul de produse rafinate,stresul… Ce legătură există între diabet și pierderea vederii: nivelul de glucoză ridicat pe un termen îndelungat duce la distrugerea pereților vaselor de sânge și deasemenea distruge transmisiile nervoase, prin urmare ochiul nu este alimentat cum ar trebui și cu timpul vederea slăbește.
         Nu uitați că pentru a avea parte de o vedere bună trebuie să aveți grijă de ochi făcând axerciții pentru a menține mușchii acestora într-o stare excelentă, dar nu uitați totuși că organismul este un tot întreg, sănătatea ochiului depinde indirect de sănătatea întregului organism.
          La finele acestor teme dedicate vederii fiecare participant a fost premiat cu bestsellerul anului: Sănătatea și starea de bine, o carte de o valoare inestimabilă care vorbește despre cea mai complexă abordare a sănătății- programa NEW START. N-utriție, E-exercițiu fizic, W-apă, S-soare, T-temperanță, A-aer, R-odihnă, T-încredere în Dumnezeu. Să aveți parte de sănătate fizică, emoțională, socială, mentală, spirituală!
           IMG_0025