Clubul Ingenioșii : CE? Unde? Când? – Chișinău „580 ani de la prima atestare”

Miercuri, 21 septembrie a avut loc primul concurs în cadrul Clubului „Ingenioșii : Ce? Unde? Când?” . La concurs au participat elevii claselor a IV-a de la Școala – Grădiniță „Pas cu Pas.  În cadrul concursului  elevii au răspuns la întrebări despre Chișinău, istoricul său, arhitectură, cultură, despre parcuri, locuri de agrement și personalități marcante ale Chișinăului.

Inițial au vizionat 2 filmulețe despre cramele din Chișinău : Cricova și Mileștii Mici. După vizionare lor elevii au fost rugați să descrie diferențele și ce le-a plăcut.

Mascota concursului a fost o sticlă care era gravată cu emblemele BM Hasdeu : Ne vedem la bibliotecă, Acolo se întâmplă ceva chiar acum,  folosită ca unealtă de a răspunde la întrebări care au fost puse la dispoziția copiilor pe slide-uri în Microsoft Power Point. În ura răspunsului corect primeau un pătrat din hârtie colorată de culori : verde deschis răspuns excelent, verde închis răspuns bun, albastru deschis răspuns incorect și albastru închis răspuns mediu. Punctajul acumulat a fost foarte impresionant. Am avut de la 10 până la 35 de întrebări corecte. Cele mai multe întrebări corecte au fost răspunse de eleva Ilinca Banaru clasa a IV-B. Participanții au fost foarte activi și receptivi dorind să revină și la următorul concurs.