Concursul ,,Cu I. L. Caragiale devii faimos”

Pe data de 12 octombrie, a avut loc tradiționalul concurs,  ,,Cu scriitorii români devii faimos”, la care copiii au lecturat opera ,,Vizită”, de I. L. Caragiale. Au  participat 3 clase de a 2-a de la școala ,,Pas cu Pas” nr. 152 împreună cu profesoarele: Maria Cerneleanu, Olga Neamțu, Ina Cojocaru. Concursul a fost organizat în 2 runde: 1- întrebări – răspunsuri; 2- aranjarea frazei corect. Participarea la fiecare rundă s-a făcut  în baza cunoștințelor obținute a tuturor elevilor din clasă, iar răspunsul îl oferea căpitan al echipei. Răspunsurile corecte s-au bifat de organizatorii concursului (Cioban – Gamarța Lilia; Aliona Mihailov), cu punte vizibile pe tabla pregătită anterior. Pentru fiecare răspuns corect, participanții câștigau cîte un punct și o șansă în plus să fie primii spre marea finală. Câștigătorilor  li s-au acordat din partea bibliotecii diplome de gradul I, II și III, bineînțeles cu valoare mai mare fiind cea de gradul I și apoi revenind celorlalte. Astfel, copiii fiind motivați să tindă spre performanță și câștig.

Concursul a durat o oră și jumătate, în care copiii nu au sesizat oboseală și nici pierderea interesului, vroiau să vadă cum va derula concursul la fiecare rundă în favoarea fiecăruia. În final, câștigătorii au fost: locul – I: clasa d.Maria Cerneleanu, locul – II: clasa d.Ina Cojocaru, locul – III: clasa d.Olga Neamțu: . Fără a conștientiza faptul că vor lua locul – I (clasa doamnei Maria Cerneleanu) elevii au pregătit o surpriză pentru toți participanții, și anume, au teatralizat  opera în întregime. Un spectacol deosebit de frumos pregătit de elevi, cu costume și  decoruri –  adevărați actori. Mulțumim micilor actori și doamnei învățătoare pentru munca depusă, dar și tuturor celor care au participat la acest concurs.

DA …o  astfel de activitate educativă extrașcolară din cadrul bibliotecii, dar și în școală, este concepută ca un mediu de dezvoltare personală, ca o modalitate de formare și întărire a culturii organizaționale a unității de învățământ și ca mijloc de îmbunătățire a motivației, frecvenței și performanței școlare, precum și de remediere a unor probleme comportamentale ale elevilor. E cu adevărat un impuls, doarece au plecat participanții cu multă energie, ambiție și entuziasm.