CURIOZITĂŢI DE CRĂCIUN

imagini-de-craciun-58Iată o listă cu cele mai interesante și amuzante „curiozități”.

Știai că pentru a putea fi folosit pe post de pom de Crăciun, un brad are nevoie de aproape 10 ani ca să crească?

 – Expedierea felicitărilor de Crăciun este o tradiție puternic impământenită în toate colțurile lumii. Felicitările decorate cu simboluri de sărbătoare surprind foarte bine spiritul și veselia acestei sărbători. Prima felicitare de Crăciun din lume a fost tipărită în anul 1846, la Londra.

 – Celebrul costum rosu al lui MoșCrăciun a fost creat de către un caricaturist pe nume Thomas Nast, in anul 1860.

 – Iți vine să crezi că celebrarea Crăciunului a fost interzisă, în anul 1552, în Anglia, de către puritani? Obiceiul a fost reluat abia în 1660, odată cu instalarea în tron a lui Charles al doilea.

 – Dacă te-ai întrebat vreodata care este poporul sau țara care a avut minunata idee a împodobirii bradului de Crăciun, să știi că Germania a avut această idee strălucită.

– Cel mai popular colind din lume nu este „Silent Night” sau „Jingle Bells”, asa cum considera foarte multă lume, ci „White Christmas”, cântat de către Bing Crosby. „Silent Night” rămâne totuși cel mai cântat colind din lume.

 – Roșul, verdele și auriul sunt considerate culori1 tradiționale de Crăciun. Verdele simbolizeză viața și renașterea, roșul este asociat cu sângele lui Hristos, în timp ce auriul este considerat simbolul luminii și bogăției. Tradiția spune că cele trei nuanțe trebuie să se regăseacă în podoabele alese pentru decorararea pomului de Crăciun.

 – Bradul împodobit trebuie păstrat până la Sfântul Ion,  pentru ca prosperitatea să abunde în casă tot timpul anului.

 – Ai văzut probabil că, în multe zone ale țării, casele sunt decorate cu crenguțe de brad. Potrivit tradiției, crenguțele simbolizează bucuria, sănătatea și longevitatea.

 – Se spune ca nasul roșu al lui Rudolph, renul care conduce săniuța lui Moș Crăciun, are rolul de a lumina traseul pe care îl parcurge Moșu’ în noaptea de Ajun.

 – Moș Crăciun craciun_cel_batran_bigeste o variantă mai nouă a lui Moș Nicolae. Sfântul Nicolae era un episcop cu suflet mare, care împărțea daruri copiilor sărmani din satul în care locuia.

– Specialiștii au făcut tot soiul de calcule și au descoperit că dacă fiecare copil din lume și-ar dori de la Moș Crăciun o simplă ciocolată de 100 de grame, sania acestuia ar cântări în jur de 240 de tone și ar avea nevoie de mai mult de 1000 de reni pentru a o deplasa în toate colțurile lumii.