Walt Disney şi desenele animate: fascinanta istorie a benzilor desenate

Desenele animate au existat încă din secolul al XIX-lea, când erau foarte populare diferitele iluzii optice obţinute cu ajutorul unor aparate. Forma originală, simplă, era o 489_1jucărie pentru copii, un carnet, a căror file se puteau derula rapid. Pe fiecare pagină se desenau figuri puţin diferite faţă de pagina precedentă şi dacă imaginile erau schimbate repede una după alta, se contopeau şi păreau că se mişcă. De atunci acest principiu la crearea desenelor animate a rămas neschimbat, însă twhnologiile moderne au perfecţionat această artă.

Pe vremea când cinematografia făcea primii paşi, filmul animat era un gen deja popular, deşi realizarea acestuia dura multă vreme. Pentru doar un singur minut de animaţie trebuiau realizate 1440 de desene!pluto

 

În acest mod preşcolarii de la Grădiniţa – Şcoală „Pas cu Pas” nr. 152 au aflat cât de importante şi greu de creat au fost aceste benzi desenate. Au făcut o mică incursiune în lumea personajelor din desenele animate şi şi-au amintit de : Mickey Mouse; Donald Duck; Pluto; Goofy; În anul 1937 a apărut primul desen animat de lungă durată „Alba ca zăpada  şi cei şapte pitici”, snow-white

Astăzi animaţia este prezentă pretutindeni. Ea dă viaţă graficelor, diagramelor, hărţilor, este folosită pe lar în spoturile publicitare.

Walt Elias Disney s-a născut la 5 decembrie 1901, la Chicago. Visa din copilărie la desene animate. În anul 1923 fondează un studio de desene animate. În 1928 este creat celebrul personaj Mickey Mouse. L început Mickey Mouse n-a avut voce : a fost pentru prima dată distribuir într-un film mut. În 1955 a înfiinţat un uriaş parc de distracţii : Disneyland. Peste 500 milioane de persoane din întreaga lume – copii, părinţi, bunici, preşedinţi de state, regi, regine, prinţese – au vizitat de-a lungul timpului celebrul parc de distracţii.

Copiii au fost entuziasmaţi de cele auzite şi mai ales de povestea Ratatouille. În care i-a fascinat povestea unui şoarece Remy care vroia să devină bucătar şi care a ajuns să lucreze în restaurantul marelui Auguste Gusteau. Astfel la finalul poveştii el devine cel mai important bucătar din restaurant.