Serviciul de limbi străine: Corpul uman

Astăzi, 02 aprilie, la ora 11.00 în incinta bibliotecii s-a desfășurat a 5-a lecție din cadrul serviciului „Engleza pentru mic și mare”.

Tema a fost dedicată corpului uman, mai exact, descrierii oamenilor, cu trăsăturile lor fizice, morale și emoționale. Vocabularul învățat a permis cursanților să denumească cu lejeritate părțile corpului omenesc, cele mai importante organe interne și să descrie sentimentele pe care le poate avea o ființă umană. Informația judicios structurată și pe înțelesul tuturor, cu imagini explicite, a ajutat instruiții să înțeleagă mai bine subiectele abordate.

În această duminică frumoasă de primăvară a avut loc și lecția de instruire a seviciului “ Deutsch”. Tema a fost una delicioasă, dedicată bucătăriei tradiționale nemțești. Participanții la curs au aflat multe despre tradițiile culinare,care au o istorie bogată și sănătoasă.

“Indiferent de naționalitatea pe care o avem, mâncăm cu toții, de aceea este foarte important să învătăm denumiri de alimente în limba germană și diverse feluri de mâncare”- a spus dra Aurelia, profesoara  de curs. Primul cuvânt esential pe care l-au învățat din această lectie este die Lebensmittel {di lebens.mitel}, care este traducerea în germană pentru ‘alimente’. Dacă este greu să-l rețineți, puteți să vă gândiți la el ca fiind construit din doua cuvinte – verbul ‘leben’ (a traii) și substantivul ‘Mittel’ (mijloc, resursa). Prin urmare, alimentele sunt pentru oameni un mijlocul de trai. Însă, în limba germană poti face referire la ‘mancare / alimente’ și cu ajutorul cuvintelor ‘Essen / Nahrung / Kost / Speise’ , dar acestea au sensuri ușor diferite și se folosc doar in anumite situatii.

Autor: Lilia CANȚÎR, bibliotecar

Reclame

Un gând despre „Serviciul de limbi străine: Corpul uman

  1. Pingback: Serviciul de limbi străine | Ne Întâlnim la Biblioteca Ștefan cel mare

Comentariile nu sunt permise.