Sănătate de azi și mâini

Obiceiurilor noastre nesănătoase se reflectă în starea sănătăţii pe care o avem. Iar starea de spirit este tot rezultatul propriului stil de viaţă. Atât sănătatea fizăcă, cât şi cea psihică depinde, în mare măsură, de obiceiurile zilnice pe care le avem şi de modul în care trăim. Contează ce mâncăm, dacă facem mişcare, dacă consumăm alcool sau dacă fumăm.Şi calitatea relaţiilor noastre sociale contribuie la starea de bine.

Pentru un stil de viaţă sănătos trebuie să ţinem cont de câteva aspecte.

  • Alimentaţia
  • Mişcarea nu trebuie să lipsească
  • Vizita medicul
  • Zâmbet și bună dispoziție pentru o îmbătrânire lentă
  • Orele de somn trebuie respectate. Căci somnul este foarte important deoarece dacă nu ne odihnim îndeajuns, organismul nu va rezista stresului din ziua următoare, iar efectele nu vor întârzia să apară. Pe termen lung, lipsa odihnei poate duce la apariţia unor boli foarte grave.

Despre aceste aspecte s-au discutat la lecția publică cu tematica : ,,Primii pași în sănătate ”, organizată de Lilia Gamarța în colaborare cu RODICA SECARĂ,formator, Instructor SIED (Societatea Independentă pentru Educația Drepturilor Omului) și profesoară de educația civică, grad didactic superior.
Participanții acestei activități au fost elevii clasei a XII-a din Liceului „Elena Alistar” și Școala profesională nr.3. Unde au eșit cu o lecție bine învățată pentru viață, dar și cu seturi de cărți dăruite de formatoarea Rodica Secară și îi mulțumim și prin intermediul acesta pentru generozitate.

Îi așteptăm la biblioteca ,,Ștefan cel Mare” pe toți cei care doresc să descopere secretele sănătății veșnice.

Această prezentare necesită JavaScript.