Programul de lectură : Bătălia Cărţilor

Citeşte! Citind mereu creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii ( Mihai Eminescu).

Joi, 11 mai Programul de lectură Bătălia Cărţilor a fost prezentat în cadrul unei prezentări de carte elevilor din clasa a XI-A de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu.20170511_105602

În cadrul prezentării  elevii au făcut cunoştiinţă cu acest program de lectură şi de toate aspectele lui. Ei au aflat cum pot fi participanţi la acest concurs, perioada în care se desfăşoară şi ce trebuie să facă pentru a lectura cele 10 titluri de cărţi propuse spre lectură. Pentru ei lectura este ceva frumos şi plăcut. Acest Program de lectură le-a trezit gustul de a lectura şi mai mult, dorind să vină la bibliotecă cât mai curând. Ei sunt mereu aşteptaţi spre a le oferi cât mai multă infomaţie şi de le-a prezenta programul de lectură. Bătălia Cărţilor nu este numai un program de lectură ci şi o incursiune în lumea minunată a cărţilor.  Scopul concursului este de a stimula lectura în rândul copiilor şi  de a promova cărţile de valoare destinate acestei categorii de vârstă.  Participând la acest concurs, copiii  vor însuşi o serie de metode şi competenţe: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris şi oral în cadrul dezbaterilor. Cei care vor fi aleşi finalişti vor avea ocazia să participe la Convinge-mă să citesc! Această discuţie-dezbatere constă în prezentarea unei cărţi care i-a impresionat cel mai mult. Finaliştii vor primi premii şi alte surprize. plăcute.

Publicat de Doina Spătaru
Şef – Oficiu