Sănătate + emoții

      O a cincea întâlnire de succes organizată de Lilia Gamarța cu invitata noastră RODICA SECARĂ,formator, Instructor SIED (Societatea Independentă pentru Educația Drepturilor Omului) și profesoară de educația civică, grad didactic superior ne explică că: „oamenii sănătoși emoțional pot menține controlul gândurilor, sentimentelor și al comportamentului lor. Astfel aceștia au o părere bună despre ei înșiși și au relații bune cu ceilalți, pot vedea lucrurile în perspectivă. Chiar și persoanele care au o stare bună emoțională, pot manifesta uneori probleme emoționale sau boli psihice. Bolile mentale au adesea o cauza fizica, cum ar fi un dezechilibru chimic la nivelul creierului. Stresul, problemele familiale sau de alt gen pot declanșa, uneori tulburări psihice sau pot afecta persoana. Totuși, oamenii care sunt sănătoși emoțional știu cum să depășească stresul, problemele și să conștientizeze când este momentul să solicite ajutor medicului sau psihoterapeutului și să nu fie influențați de alte vicii. Un exemplu clar li s-au oferit elevilor prin fragmentul vidio „o viața agitată” Participanții de la Școala profesională nr.3, au intervenit cu discuții – dezbateri asupra subiectului. Elevii s-au interesat cum să intervină și în cazul rudelor sau prietenilor apropiați.

       Formatoarea Rodica Secară le-a oferit profesoarelor Galaina Gurmeza și Elena Baltag un set de materiale pentru continuitatea MODULUI SĂNĂTOS DE VIAȚĂ.

      Cu mare drag vă așteptăm să vă înregistrați toți doritorii la alte întâlniri despre UN MOD SĂNĂTOS DE VIAȚĂ. Să NU uităm să avem grijă de corpul și de mintea noastră!

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame