Ziua creativității

Cea de a doua ediție al programului estival” Rucsacul de Vacanță”, lansat de Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a stârnit interesul proaspeților elevi ieșiți în Vacanța Mare. La Biblioteca „Ștefan cel Mare” ei au fost așteptați cu drag de bibliotecari în ziua de miercuri, care a fost dedicată Creativității  și a oferit copiilor contextul potrivit pentru lansarea de idei originale. Ei au fost invitați să participe la un atelier de confecționare și aplicație a ciupercilor din hârtie colorată. Pentru a decupa  piesele copiii au învățat sa plieze hârtia, să contureze cu ajutorul creionului și să taie forma ciupercilor, străduindu-se ca să fie cât mai asemănătoare cu cea naturală. De asemenea au executat din bucățele mici de hârtie colorată ”Ciuperca-mozaic”.

 

 Creativitatea copiilor nu a fost doar o curiozitate sau o ambiție, ei s-au jucat cu ideile, au găsit soluții inteligente de a transforma imaginea unei pagini din cartea lui Ianuș Țurcanu Dansul florilor „ într-o pagină senzorială.

 Cei care au dorit să-și dea frâu liber imaginației și fanteziei lor, atrași de culoare în arta plastică au desenat subiectul La cules cireșe”, ghidați de pictorul, sculptorul, artistul plastic Petru Teodor Coșleț. În cadrul cercului de pictură copii au  avut ocazia să folosească limbajul plastic pentru a-și dezvolta creativitatea, originalitatea, modul de a exprima și folosi culorile în pictură .

Cele mai bune lucrări au fost apreciate și au fost invitați la următoarea lecție de pictură cu genericul ”În vacanță la mare-la soare”, care va avea loc pe data de 28 iunie.