Succesul -scop al vieții

Parteneriatul dintre Biblioteca”Ștefan cel Mare” și ONG ”Oportunitate” ne ajută să identificăm principalele necesități atât ale beneficiarilor bibliotecii, cât și a bibliotecarilor  în domeniile psihologiei, educației, inteligenței  financiare. Colaborarea fructuoasă dintre bibliotecă și ONG va contribui la crearea unor  noi oportunități și de inițiativele impresionante ale tuturor participanților la această colaborare și sperăm că  proiectele pe care le vom face împreună  vor avea  succes. Cele patru traning-uri oferite de dna Angela Cojocaru, președintele ONG-ului, expert în psihologie, cu temele: ” Armonizarea vieții de familie cu cea profesională”; ”Condiții și factori ai integrării eficiente în societatea modernă” și de dl Valentin Dolganiuc, analist politic, fost deputat în primul Parlament cu temele: ”Succesul – scop al vieţii : schimbând mentalitatea, îţi schimbi viaţa” și ”Inteligența financiară” au avut impact major asupra participanților.

Subiectele discutate și analizate le-a oferit celor prezenți curajul de a încerca lucruri noi, modul de a-și asuma anumite riscuri, de  a-și controla  emoțiile . Aceste training-uri  au fost îmbinate cu exerciții și teste,  ajutându-l   pe fiecare să-și stăpânească frica de eșec și să-și observe mai ușor  lucrurile care îl motivează.  Dezvoltarea capacității de a depăși emoțiile negative și cum să ai o relație de cuplu mai armonioasă, cum să ei decizii cât mai corecte prin stăpânirea impulsurilor de moment, cum să îți dezvolți capacitatea de negociere și rezolvare a conflictelor, cum să te ajuți să dezvolți relații pozitive cu persoanele din jurul tău, cum să-ți creezi mai ușor o carieră de succes și în ce mod poți persevera pentru a obține rezultatele dorite, cum îți pui în valoare talentele, pe care le ai și inteligența cognitivă cu care  ai fost înzestrat sunt alte subiecte discutate la training.

Inteligența financiară înseamnă să cunoști lumea banilor pentru a putea gestiona mai bine bugetul propriu și a atinge obiectivele personale și profesionale. Informațiile despre economisire, servicii bancare, investiții și bugete sunt foarte utile în viața de zi cu zi, indiferent de domeniul în care studiezi sau lucrezi.