Oră de lectură : Prințul Fericit de Oscar Wilde

 

 În cărți există mai multe comori decât în toate cufărele piraților de pe Insula Comorii. – Walt Disney

Oscar Wilde a scris o povestire de excepție. Preșcolarii de la Școala – Grădiniță Pas cu Pas nr. 152 au avut ocazia să asculte povestea frumoasă dar și tristă a Prințului Fericit. Această activitate face parte din Ziua Lecturii și în cadrul Rucsacului de vacanță, program estival care îi va distra și le va oferi noi povești și activități frumoase și interesante. În continuare ei au aflat cine a fost acest prinț și de ce era fericit.

Prințul fericit a trait in palatul de la Sans-Souci, unde zidurile înalte care-l înconjurau l-au ferit de mizeria și urâțenia cetății în care a trăit.

Era doar o statuie, deasupra cetății, pusă pe o coloană înaltă, acoperită cu frunzulițe de aur, drept ochi avea două safire luminoase, iar mânerul de la sabie era din rubin roșu.

Din locul unde era putea vedea toată cetatea și era tare trist de ceea ce vede.

Într-o toamnă, un rândunel înârziat poposi, să înnopteze, la picioarele statuii. Prințul îl rugă pe rândunel să fie mesagerul lui pentru a ajuta săracii.

Rubinul de la sabie îl duse unei croitorese care avea copilul bolnav, un ochi de safir unui student scriitor, iar celălalt ochi unei fetițe sărmane care vindea chibrituri. Învelișul de aur a fost și el dăruit sărmanilor.

De atâta frig și efort, rândunel a murit iar statuia rămasă fără strălucire a fost dată jos și topită.

Pentru faptele lor bune, amândoi au ajuns, cu ajutorul unui înger, în grădina Raiului.

Pentru că au fost ascultători și că au ascultat cu viu interes povestirea, copiii vor veni și la altă lectură, iar ca răsplată că au fost cuminți, vor face desene frumoase despre această povestire pe care le vor aduce cu următoarea ocazie.

Publicat de Doina Spătaru

Șef – oficiu

20170612_113510