Ziua Lecturii : Povești cu tâlc și proverbe comentate

Azi, 19 iunie în Ziua Lecturii la ora de lectură preșcolarii de la Școala – Grădiniță „Pas cu Pas” au ascultat 6 povești cu tâlc : Adevărata bogăție, Bătrâna și vasul, Calul și măgarul – poveste populară, Casa cu o mie de oglinzi, Găina și rândunica, Fluturele și crisalida. Fiecare poveste după spusele bibliotecarei  Alexandra David conține o morală : Prietenii, bunătatea și libertatea sunt adevăratele comori ale vieții; Trebuie să luăm fiecare persoană așa cum e; Ajutându-i pe alții, te ajuți pe tine însuți; Cum te arăți în fața lumii așa și ea se arată ție; Orice rău pe care îl cultivi se întoarce împotriva ta; Unele obstacole ne apar în cale pentru a ne face mai puternici.

După ce copiii au ascultat aceste povești au fost puși la încercare prin a comenta unele proverbe despre bunătate, omenie, lauda de sine și prietenie din cartea „Bufnița nu clocește priveghitori” de Iulian Filip. 

Tot din această carte altă însărcinare a fost de a ghici ghicitori dar nu unele ușoare ci logice.

Ziua Lecturii este una dedicată nu doar poveștilor ci și a unor exerciții de testare a abilităților celor prezenți la activitate și de a le cultiva abilitatea de  a fi buni cu cei din jur, darnici, corecți și omenoși.

Publicat de Doina Spătaru

Șef – Oficiu

19349602_127456721170000_2035622556_o