Ziua Tehnologiilor Informaționale : Photoshop : elemente și aplicații de design grafic; Sistemul de operare Windows : instalare, configurare, conținut

Marți, 11 iulie de Ziua Tehnologiilor Informaționale au fost puse în discuție două tematici:

Photoshop – ul este un software folosit pentru editatarea imaginilor digitale pe calculator, program produs și distribuit de compania americană Adobe Systems și care se adresează în special profesioniștilor domeniului. După cum știm Photoshop – ul este folosit pentru editare de imagini digitale, fotografii, grafică pentru tipar, video și Web de pe piață. Când edităm ceva în Photoshop  acest program ne permite o multitudine de modificări necesare în mod curent : editări de luminozitate și contrast, culoare, focalizare, aplicare de efecte pe imagine sau pe zone, retușare de imagini degradate, număr arbritar de canale de culoare, suport de canale de culoare.

Pentru a demonstra cum este posibil de a folosi acest program participanții la activitate au privit două filmulețe : în unul au văzut cum putem schimba fața cuiva pe a altcuiva, iar în celălalt cum se poate schimba profilul unei persoane pe altul și cum putem să-i punem un alt fon, sau să o modificăm fiind în altă parte și altă imagine de contrast.

Spre final, am făcut un mic rezumat despre programul Windows. Cu toții folosim calculatoare, tablete, laptop-uri. Toate acestea nu ar putea funcționa fără Windows. Acest program odată instalat ne oferă acces să lucrăm în orice program la calculator prin oferirea siguranței, protecție antivirus, performanțe, accsebilitate. Acest program se instalează timp de 2 – 24 de ore.

Publicat de : Doina Spătaru

Șef – oficiu