Planeta pe care locuiești, cea care îți oferă toate condițiile pentru viață: lumină, căldură, aer, apă și hrană, cea cu numele de Terra sau cum obișnuim să-i spunem – Pământ, este cea care te încântă cu frumusețile ei și îți face viața mai plăcută. Traiul pe această planetă este basmul nesfârșit în care omul este personajul principal și, fiind în acest rol, el poate explora mediul înconjurător după bunul său plac. Dar pentru a trăi în armonie cu natura și a beneficia de darurile ei, e necesar să conștientizezi că trebuie să fii atent față de mediul înconjurător, să-i cunoști problemele, dobândind cunoștințe, luând atitudini pozitive și formându-ți deprinderi adecvate. Doar așa planeta noastră va fi mai verde, mai curată, iar noi – mai sănătoși.
Avem o mare responsabilitate față de mediul înconjurător, să fim atenți cum interacționăm cu el, cum apar problemele și cum pot fi soluționate. Să luăm atitudine prin exprimarea griji și prin implicarea în acțiuni de îmbunătățire a condițiilor de mediu. Suntem obligați să fim atenți la schimbările negative care apar și să folosim abilitățile pe care le-am deprins pentru rezolvarea problemelor apărute. Să trecem la acțiuni concrete și să luăm decizii corecte pentru a evita dezastrele din natură.
O mare parte din problemele de mediu cu care ne confruntăm în prezent sunt cauzate de faptul că nu toți înțeleg gravitatea propriilor acțiuni, iar cei care sunt responsabili de prevenirea, rezolvarea sau aplanarea problemelor ecologice le tratează superficial din lipsa cunoștințelor necesare.
Pentru utilizatorii noștri, cu o sinteză de conștientizare a problemelor și identificarea soluțiilor au venit cei mai bravi voluntari ai bibliotecii „Ștefan cel Mare”: Radu Cojocaru și Robert Moșanu, elevi ai liceului „Spiru Haret”. Primul training din proiectul cu genericul „Problemele mediului și soluționarea lor” a avut loc la liceul teoretic „ProSucces”. Colaboratorii bibliotecii împreună cu voluntarii au tras un semnal de alarma pentru responsabilitate maximă față de mediu și identificarea și oferirea de sugestii și metode de a salva planeta de pericolul și gravitatea riscurilor ecologice la care este expusă.
Iubește și ocrotește natura! Păstrează echilibrul ecologic pentru a asigura o ambianță satisfăcătoare și condiții adecvate pentru oameni. De sănătatea Pământului depinde sănătatea ta și a tuturor viețuitoarelor.
Realizat: L. Canțir
Bravo băieți, bun proiect. Baftă în toate să aveți!
ApreciazăApreciază
Bravo Lia Cantir, un articol cu un conținut bogat.
ApreciazăApreciază