Citește o carte

Cartea „Cu gândul la tine” scrisă de Aurelian Slvestru  te ajută să urci pe scara înțelepciunii. Autorul este arhitectorul sufletelor omenești care ne însuflețește, binecuvântează prin cuvântul sfânt. Volumele scrise de Aurelian Silvestru merită citite cu pixul în mână. Deoarece îți dorești să notezi fiecare frază, gând care sunt pline de cumpătare și har.

Aurelian Silvestru se adresează publicului larg și îi îndeamnă să prețuiască tot ce e frumos, să conștientizeze faptul că omul este definit prin înălțare și coborâre și de fiecare depinde pe ce cale va merge.

Proza conține comparații, figuri de stil, parabole, biografii și zeci de nume istorice etc. Vă voi provoca cu câteva gânduri din cartea „Cu gândul la tine”.

***

După cum se știe, viața însăși e alcătuită din detalii. Suntem făcuți din amănunte. Nu vrem să recunoaștem, dar tocmai ele, micile detalii, ne defines ca personalități. Fiecare din noi e o sculptură nedesăvârșită. Am putea realiza de mii de ori mai mult, dacă am avea mai multă încredere în noi înșine și n-am omite amănuntele. Neglijate, ele se transformă uneori în buturugă mica ce răstoarnă carul mare.

***

Iubirea nu poate avea decât un singur scop: acela de a-l face fericit pe omul drag.

***

Dacă le câștigi încrederea, oamenilor pot fi conduși spre cele mai neverosimile victorii. Dar, dacă se întâmplă să-I dezamăgești, îți întorc spatele și nu mai vor să te urmeze.

Ca să te bucuri de devotamentul cetățenilor, trebuie să le fii tu însuți foarte devotat! Ei vor să vadă în tine nu un stăpân, ci un părinte. Iar părinții, de regulă, nu-ți mint copiii, nu-I fură și nu-I tratează ca pe nișteb robi…

***

E mare cu adevărat artistul care face lucruri inedite, dar și mai mare este maestrul care știe să îmbrace în miracol rezultatul muncii sale. Geniul însuși trebuie să rămână uimit, descoperindu-l. Altminteri, opera lui va mirosi a transpirație și nu va da impresia că e produsul unei munci înaripate.

Ești creativ doar dacă ești în stare să înveți. Poate de asta se și spune că marii artiști, în sufletul lor, rămân niște copii chiar și la bătrânețe.

***

Te poți considera cu adevărat împlinit abia atunci, când trăiești în armonie cu tine însușți, când nu cerșești nimic de la viață, când tot ce faci se sprijină pe demnitate și pe omenie. Iată de ce, dintre toate talentele cu care suntem înzestrați, cel mai de preț mi se pare talentul de a fi OM în toate.

***

Omul de nimic nu are demnitate, patrie sau mamă. El nu știe cine sunt străbunii lui. Nu-l interesează nici ziua de ieri, nici cea de mâine. Trăiește cu prezentul, cu ambiția de moment și caută să obțină maximum de profit prin minimum de efort. El nu vede durerea celorlalți, pentru că nu-I pasă decât de sine, de interesul personal.

„Dacă ești cu adevărat intelligent, spunea Benjamin Franklin, atunci când te uiți la alții, le vezi mai întâi calitățile, iar când te uiți la tine, îți vezi mai întâi neajunsurile”.

***

Diferența dintre mediocritate și talent constă în faptul că mediocritatea visează, dar nu face nimic ca să-și transforme visul în realitate, iar talentul uită de sine, de plăceri, de sănătate, dar nu și de scopul care îl cheamă către ceva înălțător.

***

Opriți-vă din când în când din goana vieții și meditații asupra veșniciei. Nu vă grăbiți să neglijați prezența nemuririi. Fiți cât mai des cu cei apropiați, iubiți-i, ajutați-i, spuneți-le cuvinte de încurajare, dar  nu uitați că viața și reversal ei se află deopotrivă în interesul nostru și nimeni nu poate ști ce stare va prevala în clipa următoare.  

***

Istoria, ca și cultura, se face prin iubire. Dar ea înalță omul peste neputință, spre virtute, obligându-l să lupte, să învingă, uneori să moară, dar totdeauna să se devoteze!

Cu siguranță, multe din aceste ideei te regăsești deci te invit cititorule  să o citești și să culegi cu atenție gândurile bune pentru sufletul tău.

Îi MULȚUMIM marelui pedagog, psiholog, cercetător și creator Aurelian Silvestru pentru creația oferită omenirii. Vă dorim multă sănătate şi realizări frumoase.

Realizat: L. Gamarța