O lecție de viață

Întâlnirea cu tânăra scriitoare Nicoleta Negrescu  a fost emoționantă, care a sensibilizat publicul cu  povestea adevărată și dură din copilăria sa.  Autoarea este o adolescentă de 19 ani, dar a scris această carte  fiind un copil, care povestește cum a luptat cu cea mai cruntă, teribilă și temută maladie a secolului nostru – cancerul.

            Discuția s-a axat pe problemele cu care se confruntă  bolnavii de cancer prin prisma romanului „Prin nori de lapte și venin”, dar și pe confesiunile autoarei, cum a învins leucemia, fiind ea, eroina romanului. Tânăra scriitoare consemnează pas cu pas cum și când au apărut simptomele, care au fost suferințele și durerile insuportabile, atât fizice cât și psihice, dar și consecințele, efectele în confruntare permanentă cu pericolul morții. Dramatica istorie i-a făcut pe adolescenți să fie atenți la tot ce se petrece cu ei, să aibă grijă de sănătatea lor și să devină mai sensibili și blajini față de cei năpăstuiți de soarta unui infern prin care trec și alți mulți semeni de-ai lor. La fel de mult i-a interesat și soarta eroilor din roman. Cartea  inspiră optimism și speranță de viață, așa dar,  membrii clubului „Everestul cărților”, elevii clasei a X-a de la  liceul „Iulia Hasdeu”  o recomandă cu mare drag tuturor.

La finalul întâlnirii, Nicoleta Negrescu si-a împărtășit cu emoție planurile de viitor. Dorința de a le reuși pe toate,  o ajută să persevereze pentru a-și îndeplini visele. În dar a primit o cutie în forma unei inimi, plină cu mesaje de felicitări pentru curajul de care a dat dovadă și pentru lecția de viață pe care am primit-o toți. Și desigur, a oferit multe autografe.

L. Canțîr, șef serviciu