Bătălia cărților

În anul 2015 BM „B.P. Hasdeu”, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, a implementat un nou proiect-concurs de lectură cu genericul BĂTĂLIA CĂRŢILOR.

Scopul concursului este de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor, de a promova cărţile de valoare destinate acestor categorii de vârstă.

 Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului.

Participând la acest concurs, copiii şi adolescenţii vor însuşi o serie de metode şi competenţe: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris şi oral în cadrul dezbaterilor.

În acest sens, am elaborat o evidență, pe anul 2021, cu cele mai solicitate cărți citite de către utilizatorii înscriși la concurs. După schema de mai jos observăm că cele 3 cărți: Aventurile lui Huckleberry Finn de Nark Twain, Coraline de Neil Gaiman și Pax de Sara Pennypacker sunt cele mai solicitate cărți din cadrul concursului.

Categoria copii:

Analizând diagrama de mai jos, observăm că cele mai solicitate cărți sunt: Proscrișii de S. E. Hinton, Vraja corbilor de Margaret Rogerson, A șaptea dorință de Kate Messner și Inimi chimice de Krystal Sutherland.

Categoria adolescenți:

Natalia Sofroni, șef sector