Achiziții noi de carte pentru copii

Oficiul „Copii” s-a îmbogăți cu noi cărți pentru copii. Sunt cărți pentru fiecare copil, cu gusturi diferite. Această expoziție virtuală însumează totalitatea cărților expuse în oficiul „Copii”. Fiecare copil poate veni și admira această minunată expoziție de carte.

Vă invităm la lectură!

Alexandru, Liana. Băiatul care nu credea în Moș Crăciun / Liana Alexandru. – București : Humanitas, 2019. – 44 p.

Este povestea unui băiețel pe nume Ian, care nu credea în Moș Crăciun. În fiecare an de sărbători, el nu se bucura de cadouri și nu dădea nici o importanță celor care voiau să îl uimească cu ceva. Orice ar fi încercat, nimic nu îl putea face fericit. Atunci a fost chemat un medic, care i-a dat un creion, și apoi băiatul a prins curaj și a scris ce își dorește de Crăciun. Nu era deloc complicat, așa că degrabă dorința lui s-a îndeplinit.

https://humanitas.ro/humanitas/carte/băiatul-care-nu-credea-în-Moș-Crăciun

Applegate, Katherine. Copacul dorințelor / Katherine Applegate. – București : Arthur, 2021. – 191 p.

Prietenii îi spun Roșu. Lumea din cartier îl numește „copacul dorințelor”. Există un motiv în spatele acestui nume. Totul a început demult, pe vremea când Roșu nu era decât o sămânță minusculă cu aspirații mari.

Vin la el oameni din tot orașul și îl împodobesc cu bucăți de hârtie, etichete cu șiret, fâșii de pânză și fire de lână. Fiecare dintre aceste ofrande reprezintă un vis, o dorință, o năzuință. Agățate, aruncate la întâmplare sau legate cu fundiță, toate sunt speranțe pentru ceva mai bun.

„Scrisa încântător, povestea își va lăsa amprenta pe cititorii de orice vârstă”.

https://www.elefant.md/copacul-dorintelor_362c047f-12ae-43ad-a812-d9bd772dd224

Cârchelan, Iuliu. Dar din dar / Iulian Cârchelan. – Chișinău : S.n., 2020. – 104 p.

Cartea conține scenete pentru copii. Are ca prefață o notiță biografică despre autor. Scenetele sunt despre Moș Crăciun, albinuțe jucăușe, Iepurași năzdrăvani, prieteni, Umbrele, Tândălică și altele.

http://bncreanga.ebibliophil.ro/carte/dar-din-dar-scenete-pentru-copii

Carrol, Emma. Sora de zăpadă / Emma Carrol. – București : Litera, 2019. – 96 p.

Pearl făcea ultimele retușuri unei făpturi omenești pe care o construise din zăpadă. Iar făptura aceasta, cu două bucățele de cărbune în loc de ochi și un morcov pe post de nas, purta acum pe umeri cel mai bun șal al lui Agnes, sora lui Pearl.

E ajunul Crăciunului, și Pearl Granger își face o soră de zăpadă. Știe că asta nu-i va aduce sora înapoi, dar tot e mai bine decât să nu aibă niciuna. Apoi, în aceeași zi, familia ei primește o scrisoare misterioasă, care le răscolește viața. Cum va fi oare Crăciunul acesta, până la urmă, pentru toți?

https://www.scribd.com/book/503591575/Sora-De-Zapada

Cartea cu prieteni / Vasile Alecsandri, George Meniuc, George S. Clason. – Chișinău : Policadran, 2016. – 48 p.

Cartea cuprinde opere din creația scriitorilor români : Vasile Alecsandri, scriitori autohtoni : George Meniuc, Nicolae Dabija și scriitori ruși: Lev Tolstoi.

http://bncreanga.ebibliophil.ro/carte/cartea-cu-prieteni

Cele mai faimoase istorii de groază și mister. – Chișinău : Arc, 20202. – 124 p

Cele mai faimoase istorii de groaza și mister din toate timpurile, admirabil ilustrate și adaptate pentru tinerii cititori, cu o neașteptată notă de umor.

https://www.elefant.md/ru/cele-mai-faimoase-istorii-de-groaza-si-mister_50bf4546-f416-4598-b182-d17065a01e53

Costov, Cristina. Alfabetul Ancuței / Cristina Costov. – Chișinău : Unu, 2021. – 160 p.

Această carte este dedicată copiilor vioi. Este un altfel de alfabet, în care veți descoperi istorioare interesante din viața unei fetițe, dar și povești și ghicitori. O carte de cultură generală, carismatică, plină de emoții, o lectură perfectă pentru copiii curioși, îmbibată cu zâmbete, bunătate și înțelepciune. Copiii vor învăța ce este binele și răul din perspectiva unei fetițe pe nume Ancuța, dornică să descopere lucruri noi.

https://editura1.md/magazin/carte-pentru-copii/alfabetul-ancutei/

Descopăr și memorez animale : Chișinău : Arc, 2020.

O cutie cu șase cărți captivante și un joc antrenant pentru a-ți ajuta copilul să învețe animalele.

https://www.elefant.md/descopar-si-memorez-animale-prima-mea-biblioteca-joc-de-memorie_50eeffe2-9038-45c2-9dc5-cb3ae11cb2e0

Descopăr și memorez cuvinte. – Chișinău : Arc, 2020.

O cutie cu șase cărți captivante și un joc antrenant ca să-ți ajuți copilul să învețe cuvinte noi.

Jucați-vă împreună găsind perechile de imagini. Amestecă bine cele 20 de carduri de memorie (sau la început doar 10 din ele) și împrăștie-le pe o suprafață cu imaginile în jos. Pe rând, fiecare va întoarce câte 2 carduri de memorie. Dacă imaginile se potrivesc, puteți păstra perechea de imagini. Dacă nu, cardurile întoarse vor fi așezate la loc cu imaginea în jos. Jocul se termină atunci când au fost găsite toate perechile. Câștigătorul este persoana care are mai multe perechi de imagini.

Setul conține o casetă din carton cu închidere magnetică, cu 6 cărți cartonate (4.5 x 5 cm), 10 pagini fiecare, plus 1 joc de memorie ce conține 20 de carduri.

https://librariadorinta.md/ro/catalog/product/descopar-si-memorez-cuvinte-prima-mea-biblioteca-joc-de-memorie

Fletcher, Tom. Crăciunozaurul / Tom Fletcher. – București : Arthur, 2018. – 343 p.

Pregătește-te să-ți schimbi părerea despre Polul Nord și despre fabrica de jucării a lui Moș Crăciun!
Aceasta e cartea din care afli ce se întâmplă de fapt în seara de Ajun și cum ajung cadourile sub brad…

Pornește într-o aventură crăciunomagică alături de William Trundle, un băiețel deștept și mare iubitor de dinozauri, tatăl lui, Bob Trundle, Brenda Payne, cea mai rea fată din școală, Moș Crăciun (da, da, chiar el!), un personaj bizar pe nume Vânătorul și un dinozaur cu totul și cu totul special.

https://www.editura-arthur.ro/info/carte/craciunozaurul

Guterson, Ben. Secretele casei de iarnă / en Guterson. – București : Humanitas, 2020. – 350 p.

Înapoi la faimosul hotel Casa de Iarnă pentru încă o vacanță de vis. Elizabeth și prietenul ei Freddy sunt hotărâți să dezlege secretele unor artefacte ciudate și puternice lăsate aici de un oaspete excentric. Cu ajutorul acestora, malefica Gracella Hibernal ar putea încerca din nou să distrugă hotelul și familia lui Elizabeth. Ca s-o oprească, cei doi prieteni iau urma unui șir de indicii misterioase scrise codat în blazonul Casei de Iarnă. Odată descifrate, acestea îi conduc tocmai în subsolul hotelului, unde se întretaie vechi și misterioase tuneluri închise de zeci de ani, unde s-au activat puteri nebănuite.

„Acțiunea palpitantă și personajele puternice ne fac să dăm cu înfrigurare paginile cărții ca să rezolvăm întreg puzzle-ul care este acest roman, în vreme ce îl așteptăm nerăbdători pe următorul.“

https://librarius.md/ro/book/secretele-casei-de-iarna-644173

Iacob, Petru. Deșteptătorul : poezii cu miez de ghici pentru mari și pentru mici / Petru Iacob. – Chișinău : S.n., 2014. – 48 p.

Paginile acestei cărți conțin un neasemuit material didactic pentru părinți, pentru pedagogii de la instituțiile preșcolare, gimnaziale și liceene. Sunt ca un joc de asocieri – un nesfârșit teren de joacă pentru copii, mai mari sau mai mici. Copiii sunt îndemnați să manifesteze agerime prin identificarea obiectelor și noțiunilor ascunse sub un limbaj poetic metaforic. Citind aceste superbe exerciții de agerime copii își vor cultiva agerimea minții și sensibilitatea sufletească.

/carte/desteptatorul-poezii-cu-miez-de-ghici-pentru-mari-si-pentru-mici?limba=ro

Kelly, Erin Entrada. Universul știe / Erin Entrada, Kelly. – București : Arthur, 2017. – 208 p.

Când Virgil s-a trezit în acea dimineață de vară, habar n-avea prin ce urma să treacă. A plecat grăbit spre casa lui Kaori Tanaka, prietena lui cititoare-n stele, și, ca de obicei, a luat-o prin pădure. Știa drumul, știa pădurea, ce nu știa era că fix în acea zi avea să se întâlnească cu cel mai mare bully din școală.

„Protagoniștii îndrăzneți și povestea iscusită vor fi pe placul tuturor celor care s-au simțit la un moment dat puțin pierduți în univers. Cititorii vor fi imediat atrași de romanul acesta, care are ceva pentru fiecare: umor, acceptare de sine, familie și un sfârșit profetic.“ 

Universul știe este cartea perfectă pentru a ilustra un adevăr universal: indiferent de personalitatea pe care o au și de imaginea de sine pe care o proiectează în exterior, toți copiii suferă la un moment dat de un anumit grad de anxietate și timiditate. Toți copiii au temeri, întrebări, frământări, căutări. Toți simt nevoia de a se adapta, de a avea prieteni, de a se integra, de a fi în rândul lumii. 

https://www.editura-arthur.ro/info/carte/universul-stie-erin-entrada-kelly-s

Montgomery, Lucy Maud. Anne de la Green Gables / Lucy, Maud Montgomery. – Chișinău : Arc, 2021. – 128 p.

 Scriitoarea canadiană Lucy Maud Montgomery (1874-1942) a publicat romane, povestiri, versuri, dar a devenit celebră prin seria de cărţi despre Anne Shirley. În acest ciclu au intrat mai multe romane, ultimul dintre ele prozatoarea elaborându-l cu puţin timp înainte de moarte. Cărţile au fost traduse în mai multe limbi, o parte dintre ele câştigând în popularitate şi prin ecranizările succesive.

Cea mai cunoscută din acest amplu ciclu romanesc rămâne a fi totuşi cartea de debut a lui Lucy M. Montgomery – Anne of Green Gables [Anne de la Green Gables]. Aşa e numită în roman (Green Gables – Frontoane Verzi) casa fraţilor Matthew şi Marilla Cuthbert în care vine să locuiască fetiţa orfană Anne Shirley. Cartea apărea în 1908 şi de atunci a cunoscut zeci de reeditări. Proza a fost tradusă şi cu titlul Anne. Casa cu frontoane verzi.

Fermecătoarea poveste a micii eroine Anne Shirley te va înduioşa şi pe tine, precum a încântat atâtea generaţii de cititori până acum.

https://librarius.md/ro/book/anne-de-la-green-gables-661155

101 povești clasice de seară. – Chișinău : Arc, 2020. – 128 p.

Această carte oferă o splendidă colecție de istorioare pentru copii, interesante și pline de tâlc: povești clasice, fabule, legende și mituri din toată lumea.

https://rear.edituraarc.md/index.php/101-pove%C8%99ti-clasice-de-sear%C4%83-detail

Petrlik, Andrea. Jack and the beanstalk / Andrea Petrlik. – Suffolk : Editura DK pentru copii, 2012. – 30 p.

Când Jack își vinde vaca pentru o mână de fasole magică, nu se așteaptă să crească o tulpină uriașă de fasole în afara ferestrei lui! Alăturați-vă lui Jack în timp ce merge într-o aventură captivantă și magică până în vârful trunchiului de fasole falnic și descoperă un uriaș flămând, o gâscă de aur și o harpă magică.

Ilustrațiile fermecătoare ale lui Giuseppe Di Lernia din această carte cu imagini vor capta cu siguranță imaginația celor mici, iar formatul mare al acestei cărți este ideal pentru a le împărtăși copiilor cu vârste între 3 și 5 ani și a citi împreună la culcare.

https://www.bookdepository.com/Oxford-Reading-Tree-Traditional-Tales-Level-5-Jack-Beanstalk-Gill-Munton/9780198339502

Povești cu căpcăuni și vrăjitoare : 50 de basme și legende din lumea întreagă. – București : Humanitas, 2019. – 128 p.

Fantome, căpcăuni, vrăjitoare, goblini, strigoi – pregăteşte-te să descoperi o lume întreagă de personaje supranaturale, într-o superbă carte-cadou numai bună de citit de Halloween sau în nopţile cu lună plină! 50 de poveşti adunate de pe toate continentele îţi aduc mai aproape făpturile legendare care, de-a lungul timpului, au înflăcărat imaginaţia oamenilor: frumoasa Vasilisa şi înfricoşătoarea Baba Iaga din Rusia, grozavul Prinţ Şarpe din India, fiorosul cal-de-apă din Scoţia, fantomatica Doamnă de Gheaţă din Japonia. Minunatele desene ale ilustratoarei Mădălina Andronic dau culoare poveştilor şi le adâncesc misterul.

https://humanitas.ro/humanitas/carte/pove%C8%99ti-cu-c%C4%83pc%C4%83uni-%C8%99i-vr%C4%83jitoare

Romanciuc, Vasile. Toate întâmplările se prefac în cuvinte / Vasile Romanciuc. – Chișinău : Cartier, 2021. – 135 p.

Această carte însumează poezii din mai multe cărți ale autorului. Avem poezii din cartea Doi iezi, Povești din Țara Canelumea, Poezii mici de crescut mare, Am un nume frumos, O furnică în bibliotecă.

Vrei frumos şi drept să creşti,
Şi puternic? Să citeşti!
Şi-atunci, filele veline
Devin aripi pentru tine.
Dacă ai aripi de carte,
Zbori mai sus, vezi mai departe…
 

https://shop.cartier.md/item/toate-intamplarile-se-prefac-in-cuvinte,1855

Vieru, Grigore. Poezii de seama voastră / Grigore Vieru. – Chișinău : Cartier, 2021. – 105 p.


Volumul „Poezii de seama voastră” cuprinde cele mai simple poezii ale scriitorului, pe care copiii ușor le memorează, neștiind încă să citească. Poezii despre mamă, ploaie, lacrimă, plai natal, despre anotimpuri, animale, păsări – poezii simple, dar, totodată profunde.

https://www.bestseller.md/poezii-de-seama-voastra.html

A realizat: Doina Spătaru

Șef-sector