Proiectul: Pregătit pentru viață

Identitatea este individualitatea unei persoane care te face recunoscut dintr-o mulțime de oameni.  Nicăieri în lume nu vei găsi oameni identici, care să fie la fel, chiar și gemenii. Noi suntem unici, prin felul în care vorbim, râdem, cum gândim, cum ne îmbrăcăm, chiar și cum mergem. De aceea, este foarte important, ca cei mici să înțeleagă unicitatea lor și să se mândrească cu numele său, naționalitatea sa,  cu fapte, preferințele și dorințele sale, precum  și cu modul de a gândi, de ați stăpâni emoțiile etc.

Este evident, faptul, că identitatea devine foarte importantă în arii diferite. Aceasta, de-a lungul vieții suferă modificări, se află în continuă schimbare. Prin urmare, ea trebuie susținută de la o vârstă timpurie.

Trainingul cu genericul „Cunoașterea și imaginea de sine” le-a oferit participanților la proiectul „Pregătit pentru viață” posibilități de a se cunoaște ei înșiși, cu avantajele și dezavantaje. De asemenea, copiii au încercat să-și identifice propriile preferințe și comportamente cu ajutorul trainerului, care a folosit diverse resurse procedurale: explicația, expunerea, problematizarea, conversația, aprecierea etc.

Jocurile folosite în cadrul trainingului i-au ajutat să înțeleagă cât de important este să te placi, să te respecți și să nu faci lucruri urâte care ar dăuna imaginii tale. Acest lucru este necesar pentru dezvoltarea normală și sănătoasă, dar și să fii mai rezistent în fața unor neplăceri, dificultăți sau a altor situații din viață.

Aceste experiențe le va ajuta copiilor să se poată înțelege atât pe ei înșiși, cât și să descopere lucruri noi și minunate despre colegii lor. Vor analiza și se vor mândri cu faptele  și succesele obținute, care le va da puteri și încredere în sine pentru a fi pregătiți pentru viață.  Iar tema de acasă a fost îndemnul „ Copiii cu respect de sine adecvat gândesc și arată așa”.  

L. Canțîr, șef serviciu