Lectura precipită anul: Suntem ceea ce citim

Colaboratorii bibliotecii „Ștefan cel Mare” au avut mare bucurie, de Sfântul Vasile sau Anul Nou pe vechi, să primească urători din două instituții de învățământ: Liceul „Iulia Hasdeu” și Școala-Grădiniță nr. 152 „Pas cu Pas”. Elevii claselor a III-a „D” și „C”, cu învățătoarele lor dna Nona Bejan și dna Maria Cerneleanu ne-au urat, colindat și semănat. De asemenea, grupul de copii au agățat pe un brad improvizat globulețe și alte jucării confecționate de ei, pe care au scris titlurile cărților preferate și lecturate în anul precedent. Ne-au relatat cu entuziasm despre cele mai interesante subiecte desprinse din aceste lecturi.

Lectura precipită anul: Suntem ceea ce citim. Drumul spre cunoaștere și dezvoltare trece prin lectură, iar rezultatele acestor copii ne demonstrează, neapărat, că ei au adunat un bagaj de cunoștințe în urma lecturii. Probabil că nu există alte lucruri mai îmbucurătoare pentru bibliotecari, decât atunci când utilizatorii apreciază cartea și lecturile în sine. Valorile sunt ascunse printre pagini și ne așteaptă să le culegem. 

Promovarea cărților bune și lecturii rămâne în continuare să reprezinte activitățile principale pe care se va baza biblioteca și în anul 2022. Prin activități de calitate vom schimba societatea în bine. Nu uitați că lectura este magia atrăgătoare în timpul liber, care ne oferă călătorii în toată lumea, în descoperirea oamenilor celebri, a științei și a progresului tehnico – științific. Atunci când te afli în lumea minunată a lecturii ești cu mult mai fericit sufletește, mai bogat și mulțumit.

Biblioteca noastră vă invită la lectură și vă așteaptă cu o serie de cărți noi și interesante în toate domeniile. Vă promitem să vă impresionăm și să vă schimbăm viața spre bine.

L. Canțîr, șef serviciu