Starea și interrelațiile într-un mediu natural ecologic

Proiectul „Educație ecologică” a fost lansat astăzi, 13 februarie.  Proiectul este dedicat familiilor: copii, părinți, bunici. Scopul acestuia este promovarea cunoştinţelor fundamentale privind diverse aspecte ale mediului şi formarea la  copii și maturi a atitudinilor şi deprinderilor indispensabile unui comportament responsabil faţă de mediul de viaţă în care există. 

De asemenea, printre obiective sunt cele de formare la participanți a unei viziuni integre față de mediu în raport cu noile tendinţe de dezvoltare a civilizației, de interacțiune „Om – Mediu – Om” şi consecințele acesteia, conștientizând problemele de mediu şi căile lor de soluţionare. Dezvoltarea competențelor specifice unui proces orientat spre formarea cunoștinţelor ecologice, prin atitudini, comportamente responsabile şi valori în relație cu natura.

 Membrii proiectului vor participa la activități axate pe educația ecologică: conștientizez că trebuie să fiu atent față de mediul înconjurător și problemele sale, observ cum interacționează oamenii cu mediul, cum apar problemele și cum pot fi rezolvate, iau atitudine prin exprimarea și implicarea în acțiuni de îmbunătățire a mediului, deprind abilități pentru a identifica, investiga problemele de mediu și a participa la rezolvarea lor, particip la acțiuni folosind cunoștințele și deprinderile căpătate. În cadrul proiectului se vor planta flori, confecționa torbe ecologice, excursii, curățirea spațiilor verzi de gunoi, împărțirea pliantelor cu mesaje de ocrotirea naturii etc.

La prima ședință, participanții au vizionat un videoclip despre Calanhoe: istoria și beneficiile ei. Ulterior s-a vorbit despre  plantă pe care oamenii o numesc „chirurg“. Și acest lucru nu este deloc o coincidență pentru că, într-adevăr, sucul din frunzele acestei flori de interior este capabil să „întindă” orice inflamație fără nici o intervenție chirurgicală. Chiar și cu sucul acestei plante, se pot trata varice, răceli, edem la gravide și chiar „crește” imunitatea.

 Proprietățile regenerative au fost dovedite de multe ori. Elementele biologice care alcătuiesc Kalanchoe curăță instantaneu țesuturile de celulele necrotice, accelerând vindecarea suprafețelor deteriorate. Activitatea biologică ridicată a Kalanhoe se datorează tocmai prezenței constituenților unici ai sevei florii. Enzimele vegetale accelerează semnificativ toate procesele metabolice din organism. Vitaminele C și P cresc imunitatea și întăresc vasele de sânge.

Participanții au plantat această floare pentru a beneficia ulterior de proprietățile ei și a-i informa totodată pe alții privitor la calitățile acestei plante minune.


Lilia Canțîr, șef serviciu